Kevätkokous: Riihimäen VPK:lla riittää toimintaa!

JULKAISTU 28.4.2018
KATEGORIA Yleinen
KIRJOITTAJA Juha Kylmälä

Pelkästään harjoitus- ja koulutustoiminnasta (sisäinen toiminta) kertyi vuonna 2017 huimat 3120 henkilötyötuntia. Se on suunnilleen yhtä paljon kuin virastotyöaikaa tekevän henkilön kahden vuoden tuntimäärä. Lisätään vielä turvallisuusviestintään sekä muuhun toimintaan (mm. leiri- ja kilpailutoiminta sekä opintomatkat) käytetty aika, niin ollaan jo lähempänä yhden henkilön neljän vuoden työaikaa.

Kaikki tämä, vapaaehtoisesti ja vapaa-ajalla!

Palokunta on kasvun tiellä!

Hälytysosaston jäsenmäärä nousi 18 % ja nuorten määrä huikeat 35 % edelliseen vuoteen verrattuna. Luonnollisesti poistumaakin on ollut, mutta tästä huolimatta on päästy uskomattoman hyviin nousulukemiin. Hälytystehtäviäkin kertyi 46 % enemmän ja hälytystunteja vastaavasti 37 % enemmän edelliseen vuoteen verrattuna. Olen erityisen ylpeä palokuntamme vastuunkantajista, jotka ovat kasvun takana!

Toisaalta olen huolissani, sillä tiedän, että työmäärä kasautuu pienelle ydinporukalle. Ensivuotena palokuntaan on valmistumassa kaksi uutta yksikönjohtajaa ja ainakin viisi henkilöä on nousemassa hälytettävien listoille. Lähivuosina nuorista on nousemassa lisää sammutusharjoittelijoita. Uusia tekijöitä tulossa, antakaamme heille mahdollisuus!

Suuret kiitokset palokuntamme jäsenistölle tästä kasvun vuodesta. Kasvumittareiden perusteella tulevaisuutemme näyttää entistä kirkkaammalta, mutta muistammehan myös hyvinvointimittarimme!

Lopuksi toivotan uudelle puheenjohtajallemme Tero Ahtiaiselle menestystä ja jaksamista vaativassa tehtävässä. Kaveria ei palokunnassa jätetä – häntä autetaan!

Thumb up!

Juha Kylmälä
puheenjohtaja (kausi 2016-2017)

Tutustu tästä toimintakertomukseen ja tilinpäätökseen kokonaisuudessaan!